Om oss

Det här är Sånninggården

Sånninggården är en Västerbottensgård från mitten av 1800-talet där den genuina och generösa charmen har bevarats samtidigt som en turistanläggning skapats med 44 bäddar fördelade på två, tre och fyrbäddsrum, med tvättställ på rummen och med dusch och toaletter ute i korridorerna samt en bastuavdelning i bottenvåningen.

Om Sånninggården

Hotellet erbjuder ett förstaklassigt kök, med tyngdpunkten på att bearbeta de främsta råvarorna från området.  Sånninggården är flyttad från Tväråträsk, ligger en bit från Sorsele. 1953 flyttades en del av huset och verksamheten kom i drift 1958. Sånninggården har alltid varit ett fjällpensionat för vandrare, förbipaserande eller vintergäster.

Sånninggården ligger vid foten av Artfjället, endast 5 km från Hemavans liftsystem som även sommartid är öppet för hågade fotvandrare. När man lämnat Sånninggården och förtsätter Blå vägen mot Norge kommer man redan efter 10 km till en av fjällsjöarnas giganter – Överuman.  Sjön sträcker sig in i grannlandet Norge och har som kuliss de magnifika Oxtindarna – 1902 m.ö.h.