Utmärkelser & Diplom

Sv_Ba_Bo_1_li

Sveriges Bästa bord 2010

Stiftelsen Sveriges Bästa Bord har diplomerat Sånninggården 1997 – 2007 och nu återigen under ny ledning år 2010!
Sveriges Bästa Bord är en guide över Sveriges bästa restauranger. Restaurangerna i guiden väljs ut av en jury som består av de främsta kockarna i landet. Juryn är hemlig, vilket vi ser som en förutsättning för att den ska kunna göra rättvisa bedömningar. Delar av den byts ut varje år och man har till sin hjälp ett antal provätare med gedigen erfarenhet från både köks- och matsalsarbete. Olika variabler bedöms. De tilldelas olika vikt beroende på vad man anser är viktigast på krogen. Guiden fokuserar främst på maten och kökets kompetens. Sveriges Bästa Bord finansieras av sponsorer inom livsmedelsbranschen i första hand. Inga krogar betalar något för att vara med.


 

     Wwhiteguidehite Guide

Under många år var de två restaurangguiderna Vägarnas Bästa och Gourmet 199 Bord, såväl uppskattade som tillförlitliga vägvisare till goda upplevelser på den svenska restaurangscenen. 2005 föddes White Guide genom en sammanslagning av de två publikationerna.

White Guide som utkommer årligen är en heltäckande kartläggning av det landets intressantaste restauranger. Drygt 500 noggrant testade och utvalda adresser sällar sig till skaran som rekommenderas. I guiden hittas all upptänklig praktisk information och en recension av varje restaurang. Instrumentella kartor och lättfattliga symboler visar vägen till rätt krog för varje tillfälle.
Föresatsen har varit att skapa den ultimata restaurangguiden. White Guide ska fungera såväl som ranking av de allra bästa köken som en praktisk vägvisare till den goda, ofta regionala, maten man letar efter på resande fot. Och allt där emellan. Diplomerad 2005 – 2009


 

Va_Ba_1_li_17_2_2002      Vägarnas Bästa

Sånninggården har haft äran att ingå i Restaurangguiden Vägarnas Bästa inför 2001-2005, och där belönats med ”två bestick” med poängen 84/100.
Vägarnas Bästa ISBN 91-518-3469-3


 

 

Gastro_botnia_1_liGastro Botnia

Gastro Botnia är ett av Kvarkenrådets projekt, som innebär Kvarkenspecifik mat på våra restauranger. Projektet stöds av EU/ERUF. Gastro Botnia handlar om tjugo topprestauranger i Kvarkenregionen varav Sånninggården är en.


 

 

Gourmet_1_li_17_2_2002          Tidningern Gourmet

Tidningen Gourmet har diplomerat Sånninggården 1994 – 2002.
I och med detta så har Sånninggården fått ingå bland Restaurangguiden 199 Bord.


 

”Norr Guiden, Mat och upplevelser från Gävle till Karesuando”, är som namnet säger en guide för mat och upplevelser i Norra Sverige. Sånninggården har fått äran att ingå i guiden och finns nämnd på sid 185.
Norr Guiden ISBN 91 88016 79 X